Esittelyssä uusi konsulttimme Joonas Lönnmark

25.02.2020 Sami Isomäki

’I <3 data’, on uuden BI-konsulttimme, Joonas Lönnmarkin motto. Joonas liittyi vahvistamaan DB Pro Services BI-osaamista tammikuussa. Joonaksen osaaminen keskittyy Power BI:hin ja tietovarastoihin, mutta myös SQL-kieli ja SQL Server -tietokantaratkaisut ovat hallussa.

Joonaksen näkemyksen mukaan BI-konsultoinnissa ollaan yleensä samantyyppisten perusasioiden kanssa, keskeisimpänä tavoitteena on tyypillisesti saada asiakkaan eri järjestelmien sisältämä data visuaaliseen muotoon ja sitä kautta hyötykäyttöön. Asiakkaan kuunteleminen ja ymmärtäminen on avain onnistuneeseen lopputulokseen, jotta lopputulos palvelee mahdollisimman hyvin asiakkaan liiketoiminnallisia tarpeita.

Joonas on toiminut vuosikymmenen BI-ratkaisuiden parissa ja usein työskentelykielenä on ollut englanti. Useamman toimialan kanssa työskentelyn myötä Joonakselle on syntynyt liiketoiminnallista ymmärrystä tietyistä toimialasta, joista keskeisimpänä voisi mainita finanssitoimialan.

Lähitulevaisuudessa Joonas odottaa vahvaa siirtymää pilvipohjaisiin ratkaisuihin. Azuresta löytyy hyviä työkaluja BI-ratkaisuiden toteuttamiseen ja lisäksi kehittäjät pääsevät keskittymään olennaiseen, kun pakollinen järjestelmäylläpito ja sen kustannukset hoituvat joustavasti ja luotettavasti pilvessä.

Kysymykseen, että miksi valitsit DB Pro Servicen, Joonaksella on selkeä näkemys: ’DB Pro Servicessä minua kiinnosti se, että yrityksen työtekijät ovat kaikki senior-tason osaajia, joten osaavaa tukea ja mahdollisuuksia oppia kollegoilta on varmasti tarjolla. Yrityksen toimintamallina on se, että vastuu projekteista on konsulteilla, joka sopii minulle hyvin.  Yritys on panostamassa voimakkaasti BI-osaamisen vahvistamiseen ja uskon, että tässä kehitysvaiheessa pystyn vaikuttamaan panostusalueisiin ja tuomaan oman kokemukseni kautta näkemyksiä siihen, mihin liiketoimintaa kannattaa suunnata.’

Vapaa-ajan keskeisin harrastus Joonaksella on jäsenyys bändeissä, jotka soittavat rock’n’roll-tyyppistä musiikkia. ’Bänditoimimassa minua kiinnostaa pienen tiimin ryhmädynamiikka, jonka toimimaan saaminen on oleellinen osa nautinnollista lopputulosta’.

Blogit

Sami Isomäki 03.09.2020

DB Pro Services ja Visma Solutions yhteistyöhön Severan Power BI -rajapinnan toteuttamisesta.

Microsoftin Power BI on moderni ja tehokas datan analysointi- ja raportointiratkaisu, jonka avulla yrityksen kriittistä liiketoimintatietoa voidaan jalostaa,…
Sami Isomäki 14.08.2020

Raportointitietokannan auditointi Verolle

Microsoftin suosituksen pohjalta DB Pro Services päätyi keskustelemaan laajasta raportointitietokannan auditoinnista Verohallinnolle. DB Pro Servicen kokeneille konsulteille tämä…
Sami Isomäki 27.02.2020

Esittelyssä uusi data-arkkitehtimme Arto Antikainen

Data-arkkitehti Arto Antikainen liittyi vahvuuteemme helmikuussa 2020. Arto täydentää osaamistamme datamallintamisen, AWS:n ja koneoppimisen osalta. Nämä laajennukset ovat…