Kuinka juuri teidän yrityksenne voi luoda kilpailuetua oikeaoppisen datan varastoinnin, hallinnan, optimoinnin, integraatioiden ja edistyneen analytiikan avulla?

Varaa ilmainen sparraus, sinulle sopivaan aikaan!

Varaa aika sparraukseen!

Kuinka juuri teidän yrityksenne voi luoda kilpailuetua oikeaoppisen datan varastoinnin, hallinnan, optimoinnin, integraatioiden ja edistyneen analytiikan avulla?

Varaa ilmainen sparraus, sinulle sopivaan aikaan!

Varaa aika sparraukseen!

Joni Keto-Tokoi

Lead Data Scientist & Data Engineer

Työurallani olen ehtinyt työskennellä sekä konsultti- että tuotetalojen puolella. Aloitin urani datapuolen konsulttihommia tehden, mistä siirryin kehittämään datalähtöisiä menetelmiä teollisuudessa käytettävien akkujen ikääntymisen ennustamiseen Akkurate Oy:lle. Yrityskauppojen myötä kuitenkin totesin työpaikan vaihdon olevan tarpeen, joten pitkän pohdinnan jälkeen päädyin DB Pro Servicelle.

Avoimet analytiikkaongelmat ovat aina kiehtoneet minua. “Miten tätä voidaan mitata datalähtöisesti?” sekä “Miten tästä datasta saadaan arvoa ulos?”, ovat itsessäni suurta mielenkiintoa herättäviä kysymyksiä. Tykkään myös asiakkaiden liiketoiminnan kanssa sparrailusta, jotta toteutettu analytiikkaratkaisu varmasti antaa tarvittavia mittareita asiakkaan liiketoiminnan kysymyksiin. Tärkeää on myös luoda ratkaisuista tuotantokelpoisia, jotta jatkuvan ylläpidon tarve saadaan minimoitua. Opiskelutaustani on tilastotieteestä, joten omaan vahvan matemaattisen pohjan, jota tarvitaan edistyneemmissä analytiikka- ja ML-ratkaisuissa.

“Jos ei vielä osaa, niin äkkiäkös sitä oppii.” Työkalujen suhteen olen erittäin kaikkiruokainen. Pilvistä käytössä on ollut erityisesti Azure sekä AWS, mutta myös Googlen pilven kanssa on tullut hieman työskenneltyä. Lähtökohtaisesti pidän vahvuutenani analytiikkaratkaisujen kokonaisvaltaisen suunnittelun ja toteutuksen, enkä niinkään yksittäisen pilvikomponentin tai ohjelmointikielen syväosaamiseen. Tämä pätee erityisesti alati kehittyvässä pilvianalytiikan maailmassa, missä uusia työkaluja tulee jatkuvasti tarjolle – Kaikkea ei pysty osata valmiiksi.

Vapaa-aikaani vietän paljon perheeni kanssa ulkoillen. Pienen tyttären kanssa tekemistä riittää ja kaksi koiraa varmistaa, ettei huonollakaan kelillä jumituta neljän seinän sisälle. Itselläni on lisäksi suuri kiinnostus uuteen teknologiaan ja esimerkiksi viime aikoina olen opetellut 3D-printtauksen saloja. Videopelit ovat myös lähellä sydäntäni, ja iltaa tuleekin usein vietettyä kavereiden kesken kuulokkeet päässä Discordin yli. Mitä milloinkin pelaillen.

Sertifioinnit

  • Azure Data Engineer Associate
  • Microsoft Azure Solutions Architect Expert
  • Azure Data Scientist Associate
  • Microsoft Azure Administrator Associate