Juuso Uusitalo

(Melkein) mikä vain on mahdollista toteuttaa. Eri asia on, miksi ratkaisu halutaan ja millä teknologioilla se kannattaa rakentaa. Tähän suunnitteluun käytetty aikaa maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti, kun ratkaisua voidaan hyödyntää vielä usean vuoden päästäkin ja laajentaa uusien tarpeiden ilmetessä. Tiivis yhteistyö asiakkaan, loppukäyttäjien ja muiden sidosryhmien kanssa on ensiarvoisen tärkeää, jotta ratkaisulla pystytään vastaamaan juuri siihen oikeaan tarpeeseen sekä nyt että tulevaisuudessa.

Vielä lyhyehkön mutta sitäkin intensiivisemmän urani aikana olen ehtinyt suunnitella ja toteuttaa projekteja laidasta laitaan. On tietovarastointia, integraatioita ja raportointia sekä Azuressa että onpremises-ympäristöissä. IoT-ratkaisuja, koneoppimista, lowcode/nocode-sovelluksia Power Platformilla, ja olenhan ehtinyt kouluttamaankin Power BI:n käyttöä loppukäyttäjille. Asiakkaina on ollut niin kaivos-, energia-, kiinteistö- ja mediayhtiöitä kuin oppilaitoksia, kuntia, tilitoimistoja, vaatevalmistajia ja sulattojakin. Koska kaikkeen ei voi keskittyä yhtä aikaa, olen ottanut ensisijaisesti Microsoftin teknologioita haltuun, mutta pysyn avoimena muidenkin talojen ratkaisuille.

Ihan aina ei ole kaikki valitut teknologiat olleet hallussa ennen projektia, vaan ne on tarvittaessa opeteltu lennosta. Onnekseni olen nopea omaksumaan uusia asioita. Suoraan syvään päähän sukeltaminen onkin yksi uraani parhaiten kuvaavista lauseista. Olen jatkuvasti haastamassa itseäni sekä laajentamassa ja syventämässä osaamistani eri teknologioista ja menetelmistä. Sertifikaattejakin olen ehtinyt suorittaa jo kourallisen.

DB Pro Services vaikutti heti alkuun täysosumalta työnantajana. Fokus Azuren data-alustaan ja Power BI:hin juuri kuten itsellänikin, kevyt organisaatio ja dynaaminen kulttuuri sekä kovan luokan osaajia talo täynnä. Lisäksi oman osaamisen jatkuvaan kehittämiseen kannustetaan ja kollegoilta saa hyviä vinkkejä. Kaupan päälle talossa oli myös entuudestaan tuttu kollega. Mitäpä muuta voisi nuori konsultti vielä kaivata?

Vapaa-aika kuluu perheen ja kavereiden kesken. Vastapainoa aivotyölle tuo lenkkeily sekä kesäkaudella erityisesti frisbeegolf. Pianon soittoa on myös aikomus jatkaa, kunhan soittimen saa kotiin mahdutettua. Minut saa myös lähtemään mukaan melkein mihin vain, esimerkiksi laskuvarjohyppy on jo kokeiltu (tietenkin itsenäisesti, eikä minään tandemina).

Sertifioinnit:
o Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert
o Microsoft Certified: Power BI Data Analyst Associate
o Microsoft Certified: Azure Data Engineer Associate
o Microsoft Certified: Azure Data Scientist Associate
o Microsoft Certified: Azure Fundamentals
o Microsoft Certified: Azure Data Fundamentals
o Microsoft Certified: Power Platform Fundamentals