Moderni tietoalusta mahdollistaa selkeän tiedolla johtamisen

Luotettava business intelligence data oikeille henkilöille oikeaan aikaan.

Modernin tietoalustan tärkein tehtävä on helpottaa organisaation tiedolla johtamista analyysien, visualisointien ja datatieteiden keinoin. Ratkaisujemme avulla hallitset tiedot ja tunnusluvut,sekä jaat ne tarvitseville osapuolille helposti ja luotettavasti. Teet laadukkaita päätöksiä organisaation kaikilla tasoilla, koska tieto on räätälöity liiketoiminnan strategisiin ja operatiivisiin tarpeisiin. Moderni tietoalusta ja tiedolla johtaminen yhdessä tuovat selkeyttä, kustannustehokkuutta ja kilpailuetua liiketoimintaan.

Keskiössä moderni tietoalusta

Moderni tietoalusta tuo teknologiat ja työkalut keskitetysti yhteen paikkaan turvallisella ja kustannustehokkaalla tavalla. Resurssit skaalautuvat tarpeiden mukaan ja modernin tietoalustan ylläpito on perinteistä tietoalustaa joustavampaa. Moderni tietoalusta sisältää laajan valikoiman eri komponentteja, kuten tietovarastoja (DW), tietojenkäsittelykehyksiä, visualisointityökaluja ja edistyneen analytiikan malleja erilaisiin tarpeisiin.

Modernin tietoalustan ratkaisut mahdollistavat suurien tietomäärien varastoinnin, käsittelyn ja prosessoinnin tehokkaasti ja nopeasti olemassa olevista ja uusista tietolähteistä. Tietoalustan arkkitehtuuri ja tietovaraston tietomalli suunnitellaan aina liiketoiminta- ja käyttötarpeet huomioon ottaen. Automaattiset piippulinjat lukevat tiedon, oli data sitten reaaliaikaista Internet of Things (IoT)-dataa tai perinteisempi tietojoukon eräajo tietokantaan ja sieltä hyödynnettäväksi käyttäjille kuten Power BI -raportille.


Määrittely ja suunnittelu avainasemassa

Tietoalustan kokonaisvaltaisessa uudistuksessa ja pienemmissä kehitystöissä lähdemme liikkeelle asiakkaan liiketoiminnan tarpeesta. Määrittelemme ja suunnittelemme yhdessä parhaat mahdolliset ratkaisut asiakkaan vaatimusten puitteissa dokumentointia, kouluttamista ja mentorointia unohtamatta. Tietoalustan kehitystyö voidaan käynnistää joko ylätason datastrategialla tai perinteisemmällä tarvekartoituksella / tietovaraston määritysprojektilla, asiakkaamme tarpeesta riippuen.


Ketteryys tietovarastoinnissa

Usein paras tapa käynnistää tietoalustahankkeen implementaatio tehokkaasti, tuloshakuisesti ja riskit minimoiden on toteuttaa siitä ensin ketterä PoC-projekti (Proof of Concept), jonka tarkoituksena on tuottaa asiakkaalle selkeästi rajattu prototyyppi toteutettavasta kokonaisuudesta siten, että arkkitehtuuri, teknologiat ja työvälineet tulevat samalla testatuiksi ja todennetuiksi asiakkaan omalla datalla. Tämän kustannustehokkaan ja ketterän työnäytteen pohjalta on mahdollista mitigoida keskeisiä riskejä sekä jatkaa varsinaiseen implementaatiohankkeeseen.

Laaja toimialaosaaminen

Ymmärrys toimialasta ja datasta yhdessä ovat kulmakiviä oikeille arvoa tuottaville ratkaisuille. Haluamme, että niin asiakas kuin asiantuntijammekin tuntevat olevansa projektissa samaa tiimiä, joilla on yhteinen päämäärä ja ymmärrys syntyvästä ratkaisusta. Asiantuntijoidemme tekninen osaaminen on huippuluokkaa ja olemme toteuttaneet erinomaisella palautteella ratkaisuja laajasti eri toimialoilla. Ydintoimialojamme ovat mm.

⦁ Logistiikka
⦁ Tukku- ja vähittäistavarakauppa
⦁ Pankki- ja vakuutustoimiala
⦁ Eri teollisuudenalat
⦁ Ohjelmistotalot


Laadukas lopputulos moderneilla teknologioilla

Työskentelemme erityisesti Microsoftin Azure -pilvipalvelun tarjoamien työkalujen ja komponenttien kanssa. Microsoft Azuren pilvipohjaisten ratkaisujen avulla voimme tarjota asiakkaillemme hyväksi tunnistettuja ja laadukkaita ratkaisuja, jotka tukevat asiakkaidemme liiketoimintaa ja tiedolla johtamista. Asiantuntijoidemme osaaminen ei rajoitu ainoastaan Microsoftin tuotteisiin vaan hallitsemme laaja-alaisesti muutkin modernit tietoalusta työkalut ja komponentit. Pilvipohjaisen tietoalustan avainteknologioitamme ovat mm.

⦁ Synapse Analytics
⦁ Snowflake, DBT
⦁ Databricks
⦁ Azure Data Factory
⦁ Azure Logic Apps
⦁ Azure Blob Storage
⦁ Azure Data Lake Storage Gen 2
⦁ Azure Stream Analytics
⦁ Azure SQL database, Elastic pools, Hyperscale
⦁ Azure Managed Instance
⦁ Azure Virtual Machine
⦁ Azure DevOps

Ammattimaisen osaamisemme ja käyttämiemme teknologioiden ansiosta lopputuloksena on toimiva, tietoturvallinen ja tehokas moderni tietoalusta, jolla johdat, jaat ja hallitset organisaatiosi tietoa. Modernilla tietoalustalla luomme valmiuden tulevaisuuden edistyneelle analytiikalle ja raportoinnille. Tutustu tarkemmin edistyneen analytiikan ratkaisuihimme täältä.

Lue myös: Tietovarastointi ja raportointi päätöksenteon mukana


Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja! Tiimimme ja asiantuntijamme on valmiina auttamaan sinua löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut modernilla tietoalustalla.

Jani K. Savolainen
CEO & Chairman
jani.savolainen@dbproservices.fi
0440353637
DB Pro Services Oy

Tutustu myös muihin palveluihimme: Edistynyt analytiikka, Microsoft-tietokantojen ylläpito ja optimointi sekä Datastrategia