Juha Paavola

Senior Data Engineer & Architect

Ratkaisukeskeiseksi minua on usein sanottu. Tarkoitus on aina löytää ratkaisu asiakkaan ongelmiin mahdollisimman kustannustehokkaasti ja samalla niin, että tehdyn toteutuksen kanssa on mahdollista elää vielä vuosien päästäkin. ’Purkkaviritykset’ kääntyvät kuitenkin lopulta itseään vastaan lisääntyneinä kustannuksina ja ylläpidollisina haasteina. Hyvin suunniteltu on kokemukseni mukaan todellakin vähintään puoliksi tehty.

Vuosien aikana olen tehnyt töitä monilla eri työkaluilla ja koodannut fronttia ja backendiä. Viimeiset kymmenen vuotta olen kuitenkin keskittynyt lähinnä tietovarastointiin, johon liittyen vahvuuksiani katson olevan erityisesti datan lataukseen ja SQL ohjelmointiin liittyvät tehtävät. Ja erityisesti Microsoftin tuotteilla, vaikka olen välillä joutunut muitakin teknologioita hyödyntämään. Integraatiotyökaluista eniten on tullut tehtyä Frendsillä.

DB Pro Services on yrityksenä juuri sellainen, johon halusin päästä mukaan. Kasvava yritys, jossa tekijöillä kokemusta riittää. Vahva Azure-osaaminen yhdistettynä kattavaan datan käsittely- ja jalostamisosaamiseen. ETL-osaaminen, tietovarastot ja kapasiteettisuunnittelu, yrityksestä löytyy vahvaa osaamista kaikkiin osa-alueisiin, joita tarvitaan onnistuneen ja nykyaikaisen DW-projektin maaliin saattamiseen. Lisäksi yrityksessä työskenteli tuttuja kollegoita vuosien takaa, jolloin oli helppo hypätä mukaan.

Ongelmani on, että kaikki kiinnostaa. Sen vuoksi kaikki tekeminen vapaa-ajalla vaihtelee vähän kausittain. Välillä tulee luettua paljon kirjoja, pelattua shakkia ja on tullut reissattua maailmalla kuvaamassa sään ääri-ilmiöitäkin. Joskus se tornado vielä kennolle saadaan! 😊