Pekka Korhonen – Lead Architect & Partner

Ammatillinen yhteenveto

Pekka on alansa kärkinimiä ja toimii DB Pro Servicellä Lead Architect -roolissa. Pekalla on pitkä kokemus tietokantojen suunnittelun, toteutuksen ja optimoinnin alueilla. Voit antaa Pekalle minkä tahansa Microsoft Data Platform -ratkaisun ja hän pystyy varmasti parantamaan sitä. Pekka on suorittanut kymmeniä Microsoft-sertifiointeja, mukaan lukien arvostetun SQL Server Certified Solutions Master  -tutkinnon. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti Azure Data Platform -ratkaisujen parantamiseen, mikä on vahvistanut hänen asemaansa edelläkävijänä pilvipohjaisten tietokantaratkaisujen alueella.

Koulutus ja sertifikaatit

Pekka kuuluu niiden harvojen joukkoon maailmassa, jotka ovat suorittaneet SQL Server Master sertifioinnin. Pekan kova halu kehittää itseään onkin johtanut kunnioitettavasti kymmenien Microsoft-sertifikaattien suorittamiseen.

Merkittävät projektit ja saavutukset

Pekka on ollut avainasemassa lukuisissa merkittävissä projekteissa, joissa on suunniteltu ja toteutettu kattavia Azure Data Platform -ratkaisuja. Hän on erikoistunut korkean käytettävyyden (HA) strategioihin, Data Engineeringiin, optimointiin, tietokantojen diagnostiikkaan, migraatioihin sekä tietomallinnukseen, tuoden asiakkaille parannettua suorituskykyä ja tehokkuutta. Pekka onkin ollut usein ratkaisevassa roolissa Microsoft Data Platform -toteutusten kehittämisessä ja tuonut merkittävää lisäarvoa yrityksille, auttaen heitä saavuttamaan liiketoiminnan tavoitteita.

Osaamisalueet ja teknologiat

Pekka on todellinen asiantuntija useilla teknologia-alueilla, mukaan lukien:

  • Azure Data Platformin suunnittelu ja toteutus
  • Azure Data Engineering and Machine Learning
  • Microsoft Fabric Analytics Engineering
  • Databricks Data Engineering
  • SQL Server
  • Tietokantojen alustasuunnittelu ja administrointi
  • Korkea käytettävyys ja optimointi
  • Tietokantojen diagnostiikka ja migraatiot
  • Tietomallinnus ja tietokantasuunnittelu

Ammatillinen filosofia tai motto

Pekka uskoo, että jatkuva oppiminen ja innovatiivinen soveltaminen ovat avaimet menestykseen nopeasti kehittyvän teknologian parissa. Pekka painottaa korkean käytettävyyden ja tehokkuuden merkitystä tietokantaratkaisuissa, optimoituja Azure ja Databricks dataratkaisuja pyrkien aina löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut asiakkaidensa tarpeisiin.

Henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet

Vaikka Pekka viettää suuren osan ajastaan datan, Pythonin ja SQL:n parissa, hän nauttii myös mökkeilystä. Tämä tarjoaa hänelle arvokasta aikaa poissa näyttöpäätteeltä, auttaen pitämään mielen virkeänä ja valmiina uusiin haasteisiin.

Pekka Korhonen edustaa yrityksen innovatiivista henkeä ja osoittaa omalla esimerkillään, mitä jatkuva oppiminen ja kehittyminen mahdollistaa.