Raita Viljakainen

Data Engineer

Musiikin sovittaminen ja koodaus eivät mielestäni ole niin kovin kaukana toisistaan – tiettyjä sääntöjä noudattamalla ja luovuutta käyttämällä luodaan kokonaisuus annettujen raamien ympärille.

Hyppäsin data-alalle joitain vuosia sitten saatuani kirkkomusiikin maisteriopinnot päätökseen Sibelius-Akatemiassa. Haastan itseäni jatkuvasti oppimaan uutta, ja taskussani onkin Azure-sertifikaatteja niin datainsinöörin kuin -analyytikonkin oppimispoluilta. Hallitsen tiedon käsittelyn lähteestä raportille saakka, ja monipuolisuuteni yhdessä kovan työmotivaationi kanssa ovat varmasti suurimpia vahvuuksiani.

Työskentelin aiemmin konsulttina kansainvälisessä rakennusyhtiössä. Massiivisessa organisaatiossa totuin käsittelemään lukuisista eri lähteistä tulevaa, yhtiön tavoitteiden kannalta kriittistä dataa. Nykyisessä työpaikassani olen päässyt tekemään monipuolisesti ETL-putkien rakennusta, Power BI -raporttien kehitystä ja on-prem-ratkaisujen dokumentointia.

Vapaa-ajallani vietän aikaa ystävien kanssa, treenaan puolimaratonille ja luen kaunokirjallisuutta. Eikä pidä unohtaa musiikkia, josta on tullut työn sijaan rakas harrastus.