Robin Aro

Lead Data Engineer

Jokainen projekti ja tehtävä on seikkailu. Moni asia selviää vasta, kun syvennytään ja lähdetään tekemään. Tylsäähän se olisi, jos vastaukset olisivat valmiina ja palkinnon voisi vain poimia päältä. Yksin seikkaileminen voi kuitenkin olla uuvuttavaa, joten on tärkeää, että seikkailijan rinnalta löytyy ammattitaitoiset työkaverit, hyvä yhteishenki ja työnantaja, joka mahdollistaa nämä seikkailut. DB Pro Services on vastannut kaikkiin näihin tarpeisiin ja ensimmäisen kvartaalin aikana olen saanut olla enemmän kuin tyytyväinen uuteen työnantajaani.

Minulla on pitkä työkokemus vakuutus- ja rahoitusalalta asiantuntija tehtävissä. Aikanaan opiskelujen ohella toimin asiakasrajapinnassa ensin henkilövahinkojen korvausneuvojana ja sitten asiantuntijana. Valmistuttuani kauppatieteiden maisteriksi hakeuduin konsultintyöhön IT-alalle, missä pääsin tekemään hommia muun muassa raportoinnin tietokantojen parissa erilaisissa rooleissa kuten Data Architectina, Data Analystina ja Business Analystina. Tehtävieni ansiosta opinkin SQL:n salat ja vahvaksi mallintajaksi Data Vault – ja tähtimalli-menetelmillä. Urapolussani on ollut parasta se, että olen saanut nähdä datan koko elämänpolun eli kuinka data syntyy asiakasrajapinnasta järjestelmiin sekä sen viennin ja muokkauksen liiketoiminnan päättäjille arvoa tuottavaksi tiedoksi ja näyttäviksi visualisoinneiksi. Kokonaisarkkitehtuurin ymmärtämisessä tämä onkin vahvuus.

DB Pro Services kiinnosti minua työnantajana yrittäjähenkisen tekemisen takia sekä sen vuoksi, että saan aidosti vaikuttaa työtehtäviini. Jo ennen nykyiseen työhöni siirtymistä opiskelin omatoimisesti pilvialustojen tietokokonaisuuksia. Työ DB Pro Servicessä kiinnosti minua myös, koska työnantaja kannustaa jatkuvaan osaamisen kehittämiseen. Ensitöikseni suoritinkin Microsoft Certified: Azure Data Scientist Associate -sertifikaatin.

Vapaa-ajalla nautin ulkoilusta ja perheen kanssa olemisesta. Liikunta on myös erittäin tärkeä osa työstä palautumisessa, varsinkin näin istumapainotteisessa työssä. Päivä lähtee parhaiten käyntiin kehoa avaavalla joogalla. Harrastan myös lenkkeilyä ja kuntosalilla käyntiä. Lukeminen ja uuden oppiminen on minulle tärkeää. Lisäksi puran luovuuttani kausittain erilaisiin musikaalisiin projekteihin ja löytyyhän minulta myös pianon ja kitaran soittotaitoa.